ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ | ARTICON - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι ρυθμοί που επιτάσσει, μεταφέρουν όλη την οικογενειακή δραστηριότητα μέσα στο χώρο της κουζίνας.

Η κουζίνα δεν θεωρείται πλέον ένας χώρος με συγκεκριμένη ιδιότητα, αλλά ένας πολυχώρος μέσα στον οποίο συναντιέται η οικογένεια για να περάσει στιγμές χαλάρωσης και δημιουργίας.

Η εργονομική διάταξη της κουζίνας και η μεγιστοποίηση του ελεύθερου χώρου, είναι σημεία ζωτικής σημασίας για το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα τοποθετήσουμε τις δραστηριότητες που αφορούν άμεσα τον χώρο αλλά και τα μέλη της οικογένειάς μας.

Πέρα από τη μαγειρική, η κουζίνα πλέον απευθύνεται στις στιγμές της χαλάρωσης και της ψυχαγωγίας μας, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και να προσφέρει χώρο και για εργασία.

Ο πάλαι ποτέ εξ’ ολοκλήρου χώρος παρασκευής γαστρονομικών δημιουργιών, αποκτά άλλη μορφή. Έχει χώρο για να τοποθετηθεί μία τηλεόραση, ίσως και ένας μικρός καναπές, κάποια παιχνιδομηχανή για να κρατά τα παιδιά απασχολημένα όταν δεν μελετούν όσο εμείς μαγειρεύουμε, ενώ έχει υπολογιστεί και χώρος για το πάρκο του μωρού, ο οποίος χώρος αργότερα θα γίνει θέση για ένα μικρό γραφείο και έναν υπολογιστή.

Το laptop έχει την ξεχωριστή θέση του, αφού πλέον είναι ένα άκρως πρακτικό εργαλείο, η χρησιμότητα του οποίου εκτείνεται από το να δούμε μία συνταγή, μέχρι να ψάξουμε για μία πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά μας στο διάβασμά τους, ενώ φυσικά μπορεί να εξυπηρετεί και την περάτωση μίας εργασίας σχετική με τη δουλειά μας, την οποία τελούμε παράλληλα με την υποχρέωση της παρασκευής ενός οικογενειακού γεύματος.

Η πολυμορφικότητα της κουζίνας, ιδίως σε σπίτια περιορισμένων τετραγωνικών μέτρων, όταν συνδυάζεται και με κάποιο μικρό σαλόνι, αποτελεί μία ιδανική λύση, αφού το αποτέλεσμα δείχνει τον χώρο μεγαλύτερο, ενώ αφορά και μεγάλα σπίτια ή διαμερίσματα αφού δημιουργεί έναν χώρο όπου όλη η οικογένεια μπορεί να μαζευτεί και να απολαύσει ήρεμες στιγμές.

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Μία από τις πιο παραδοσιακές και παράλληλα πιο μοντέρνες τεχνικές, που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στο χώρο του interior και exterior design, είναι η πατητή τσιμεντοκονία.

Η αισθητική της πατητής τσιμεντοκονίας εφαρμόζεται στον τοίχο, στο δάπεδο, σε χτιστές σκάλες, σε πάγκους, σε κολώνες, σε τζάκια κλπ. Είτε πρόκειται για μπετόν, ξύλο, πλακάκια, μάρμαρο, γυψοσανίδα ή γυαλί, η πατητή τσιμεντοκονία θα εφαρμοστεί άριστα σε οποιοδήποτε είδος δαπέδου ή τοίχου.

Στο χώρο της κουζίνας, η τεχνική αυτή δίνει ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα με εξαιρετική αντοχή στο χρόνο, ενώ η επιφάνειά της δεν στιγματίζεται από λάδια ή ρύπους. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι είναι ένα αδιάβροχο υλικό με φοβερές αντιστάσεις στην υγρασία, δημιουργώντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα, έναντι των άλλων υλικών, αφού βοηθάει στη βελτίωση του μικροκλίματος του συγκεκριμένου χώρου, αλλά και του υπόλοιπου σπιτιού.Η πατητή τσιμεντοκονία έχει κυκλαδίτικη καταγωγή και αποτελεί μια αυθεντική ελληνική κατασκευαστική τεχνική.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί το προϊόν αυτό, όπως είναι το υδράσβεστο, η χαλαζιακή άμμος και το κεραμάλευρο, είναι οικολογικά και φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η πατητή τσιμεντοκονία έχει μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων που θα σας εμπνεύσει να δημιουργήσετε απίθανους συνδυασμούς με τα έπιπλά της κουζίνας σας, ενώ θα υπογραμμίσει όποιο στυλ επιλέξετε να ακολουθήσετε. Η απόδοση των αποχρώσεων πάνω στο συγκεκριμένο υλικό, έχει ένα ιδιαίτερο φως και μία πιο εκκεντρική αίσθηση, γι’ αυτό μην φοβηθείτε να τολμήσετε ακόμα και τους πιο έντονους συνδυασμούς ή τις πιο ιδιαίτερες αντιθέσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πατητή τσιμεντοκονία δεν είναι μια ακριβή μέθοδος αναδόμησης και ανακαίνισης, αντιθέτως αποτελεί έναν πολύ οικονομικό τρόπο συγκριτικά με άλλους τρόπους ανακαινίσεων.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΒΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Μια ιδιαίτερη και πολύ όμορφη επιλογή για τον τοίχο της κουζίνας σας, είναι τα διακοσμητικά τούβλα.

Το υλικό αυτό, είναι μία εύκολη λύση, αφού η τοποθέτησή του και μόνο δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα μέσα στο χώρο, είναι καλαίσθητο και βάφεται σε οποιαδήποτε απόχρωση θελήσετε εσείς, για να ταιριάζει με τα έπιπλα της κουζίνας σας.

Στην αγορά μπορεί να τα συναντήσετε σε διάφορες αποχρώσεις, επεξεργασίες αλλά και υφές, καθώς μπορεί να έχουν μέχρι και την υφή της πέτρας.

Όταν τα τουβλάκια τοίχου επιλέγονται ή βάφονται σε ποιο ουδέτερες αποχρώσεις, όπως είναι το λευκό ή το γκρι, τότε μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με όλα τα στυλ διακόσμησης τονίζοντας την εκκεντρικότητα των επιλογών σας, στα έπιπλα και στα διακοσμητικά στοιχεία που περιβάλλουν την κουζίνα σας.

Στις πιο έντονες αποχρώσεις τους, όπως είναι το κεραμιδή, το κόκκινο, το μπλε ή οποιοδήποτε άλλο φωτεινό και έντονο χρώμα, ταιριάζουν ιδανικά σε μοντέρνες κουζίνες και σε γούστα που αναζητούν ένα εναλλακτικό υλικό, αντί αυτού των κλασσικών πλακιδίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υλικό αυτό, βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους, διατηρώντας για περισσότερο τη δροσιά του air condition το καλοκαίρι και την ζέστη του καλοριφέρ τον χειμώνα.

Είναι ένα ηχομονωτικό υλικό που έχει εξαιρετική αντοχή στη φωτιά ενώ προστατεύει και από την υγρασία, ιδιότητα πολύ σημαντική για τον χώρο της κουζίνας και ιδίως για το σημείο που βρίσκεται η γούρνα.

Τέλος, σαν κατασκευαστικό υλικό, το τούβλο, δεν περιέχει τοξικά υλικά, γι’ αυτό και είναι φιλικό τόσο ως προς τον άνθρωπο όσο και ως προς το περιβάλλον.

ΓΥΨΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Η γύψινη διακόσμηση, μπορεί να δώσει ένα ιδιαίτερο στυλ πολυτέλειας μέσα στην κουζίνα σας, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη εικόνα, άλλοτε πιο κλασσική και άλλοτε πιο μοντέρνα ανάλογη με το ύφος των επίπλων και την γραμμή που έχετε επιλέξει να ακολουθεί ο συγκεκριμένος χώρος.

Οι κατασκευές που μπορούν να δημιουργηθούν από γύψο, ξεκινούν από την οροφή και φτάνουν σε οποιοδήποτε σημείο θελήσετε να φτιάξετε κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό, το οποίο, μπορεί να αφορά το ταβάνι, έναν εύκολο διαχωρισμό του χώρου, αν για παράδειγμα, η κουζίνα σας συνδυάζεται με το σαλόνι σας ή ένα σύνθετο για καθαρά διακοσμητικούς λόγους.

Οι γύψινες κατασκευές που αφορούν την οροφή, συνήθως είναι οι ψευδοροφές, οι κρυφοί φωτισμοί, οι γύψινοι θόλοι ή απλά η κορνίζα που τοποθετείτε περιμετρικά.

Ο διαχωρισμός του χώρου με γυψοσανίδα, μπορεί εύκολα και με τα λιγότερα χρήματα να χωρίσει εξ’ ολοκλήρου το χώρο της κουζίνας από το υπόλοιπο σαλόνι ή απλά να οριοθετήσει με μία καλαίσθητη κατασκευή με πιο μοντέρνα ή με πιο κλασσικά στοιχεία το χώρο της κουζίνας, είτε με μία διαχρονική καμάρα, είτε με μία πιο καινοτόμα κατασκευή.

Οι γύψινες δημιουργίες, μπορούν να βρουν έδαφος στο χώρο σας και για καθαρά πρακτικούς λόγους, αφού οι κατασκευές αυτές μπορούν να καλύψουν τυχόν σωληνώσεις, αγωγούς, καλώδια ή οποιονδήποτε εκτεθειμένο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Όποια και αν είναι η χρησιμότητα μίας γύψινης κατασκευής, είτε δηλαδή προορίζεται για καθαρά διακοσμητικούς λόγους, είτε για πιο πρακτικούς, το αποτέλεσμα και η εικόνα που δίνει στον χώρο, είναι δύο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να προστεθεί σαν κατασκευαστική λεπτομέρεια μέσα στο χώρο σας.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΠΟ ΦΕΛΛΟ

Ένα από τα πιο εναλλακτικά και μοντέρνα υλικά τοιχοποιίας για το χώρο της κουζίνας είναι ο φελλός.

Ο φελλός είναι μία από τις πιο οικολογικές επιλογές που θα συναντήσετε στην αγορά ενώ διακρίνεται για την ελαστικότητα και την ελαφρότητά του, οι λιπαρές ουσίες (σουβερίνη και κερίνη) που αποτελούν μεγάλο μέρος του, τον κάνουν να ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη στεγανότητα του, καθιστώντας τον ιδανικό για τους τοίχους της κουζίνας.

Το υλικό αυτό είναι αδιάβροχο και εξαιρετικά ηχομονωτικό λόγο της συμπαγής μορφής του.

Είναι αντιβακτηριδιακό, γεγονός που το καθιστά μία ιδανική επιλογή για τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ο χώρος της κουζίνας, έχει μεγάλη αντοχή τόσο στις υψηλές, όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άφθαρτο.

Είτε υπό την μορφή πλακιδίων, είτε υπό την μορφή σανίδων, ο φελλός μπορεί να τοποθετηθεί όπου θελήσουμε μέσα στο σπίτι συναντώντας ξεχωριστά τις απαιτήσεις του κάθε χώρου, πρακτικά, στυλιστικά, αλλά και χρωματικά.

Η γκάμα των σχεδίων που θα συναντήσετε στην αγορά είναι πραγματικά μεγάλη αλλά και εμπνευσμένη καθώς απευθύνεται σε όλα τα στυλ διακόσμησης.

Ο φελλός είναι ένα ανατρεπτικό υλικό τοιχοποιίας, το οποίο μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή και σχέδιο, ενώ θα τοποθετηθεί αρμονικά στα σημεία που εσείς θα επιλέξετε δημιουργώντας μία πραγματικά ξεχωριστή εικόνα από τις συνηθισμένες.

Τα πλακίδια φελλού που θα συναντήσετε στην αγορά, μιμούνται άλλοτε τη μορφή του ξύλου, άλλοτε την μορφή της πέτρας, ενώ στις έντονες αποχρώσεις τους, δίνουν μία ιδιαίτερη χρωματική ένταση στο χώρο με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο λόγω της ιδιαίτερης υφής τους.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Το μάρμαρο είναι ένα υλικό ιδιαίτερης αισθητικής αξίας, το οποίο αντανακλά την αίσθηση της πολυτέλειας όπου και αν τοποθετηθεί μέσα σε ένα σπίτι.

Στο χώρο της κουζίνας, το μάρμαρο συνήθως χρησιμοποιείτε στην κατασκευή πάγκων, το υλικό αυτό όμως μπορεί να αποδώσει την ιδιαίτερη αξία του και σαν επένδυση τοίχου, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα καλαισθησίας και εκκεντρικότητας.

Μάρμαρος, στην αρχαία ελληνική γλώσσα, σήμαινε «λαμπερός λίθος».

Το μάρμαρο είναι ένα πέτρωμα το οποίο αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από ασβεστίτη ή από το συνδυασμό των ορυκτών ασβεστίτη και δολομίτη. Ο καθαρός ασβεστίτης είναι λευκός. Τα ολόλευκα, λεπτόκοκκα και ομογενή ασβεστιτικά μάρμαρα, όπως είναι αυτά της Πεντέλης και της Πάρου, είναι πολύ σπάνια, γι’ αυτό και είναι περιζήτητα σε όλο τον κόσμο. Η εξαιρετική όψη αυτών των μαρμάρων, οφείλεται στη διαφάνειά τους, καθώς και στην ικανότητά τους να αντανακλούν το φως.

Σαν υλικό, το μάρμαρο μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλους τους τύπους κουζίνας, αναδεικνύοντας μοναδικά τα έπιπλα και την ιδιαίτερη διακόσμηση που έχουμε επιλέξει για αυτό το χώρο του σπιτιού μας.

Τα χρώματα των μαρμάρων ποικίλουν, γεγονός που μας βοηθά να δημιουργήσουμε πανέμορφους συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων. Ξεκινώντας από το απόλυτο λευκό, το μάρμαρο μπορεί να απαρτίζεται από διακυμάνσεις αποχρώσεων κατά ζώνες και να φτάνει μέχρι το ροζ, το πράσινο και το μαύρο.

H ποιότητα των μαρμάρων εξαρτάται από τη σύσταση των πετρωμάτων από τα οποία προήλθαν, καθώς και από την επεξεργασία που έχουν υποστεί.

Οι τιμές των προϊόντων του μαρμάρου εξαρτώνται κυρίως από το χρώμα, την ομογένεια στη σύσταση τους και το κρυσταλλικό τους μέγεθος. Συνήθως τα ολόλευκα, λεπτόκοκκα και ομογενή μάρμαρα είναι τα ακριβότερα που θα συναντήσετε.

ΨΗΦΙΔΩΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Η τέχνη του ψηφιδωτού είναι μία από τις αρχαιότερες τέχνες που φτάνει αναλλοίωτη μέχρι και τις ημέρες μας για να επενδύσει μοναδικά με το δικό της ξεχωριστό ύφος τους χώρους του σπιτιού σας.

Η επιλογή μίας ψηφιδωτής επένδυσης μέσα στην κουζίνα σας, είναι σίγουρα μία ιδιαίτερη επιλογή χρωματικής και σχεδιαστικής απόδοσης, εικόνων ή αφαιρετικών σχεδίων και χρωμάτων, που σε συνδυασμό με τα κατάλληλα έπιπλα κουζίνας, θα δημιουργήσουν έναν πραγματικά μοναδικό χώρο που θα παρουσιάζει όχι μόνο το προσωπικό σας ύφος και γούστο, αλλά και την τόλμη των σχεδίων και των χρωμάτων που συνήθως συνοδεύουν ένα ψηφιδωτό.

Στην αγορά θα βρείτε ψηφίδες κεραμικές, πήλινες, γυάλινες με διαφανή χρώματα ή με φύλλο χρυσού για να δημιουργήσετε ένα δικό σας βιτρό, μαρμάρινες, byzantic mosaic, πέτρινες από φυσικά πετρώματα (μάρμαρα, γρανίτες, σχιστόλιθοι, ασβεστόλιθοι) κ.α.

Επίσης βγαίνουν σε όλα τα χρώματα, γεγονός που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εύκολα την εικόνα που έχετε μέσα στο μυαλό σας.

Είτε η επιλογή μας είναι μία απεικόνιση, είτε η αφαιρετική διάθεση σχεδίων και χρωμάτων, το σίγουρο είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ταιριάξει απόλυτα τόσο σε μία κουζίνα με πιο κλασσικές επιλογές επίπλων, όσο και σε μία κουζίνα που ακολουθεί τις καινοτόμες τάσεις της εποχής της.

Η ψηφιδωτή τέχνη έχει μία έντονη ιδιαιτερότητα, την οποία πρέπει να ακολουθήσετε πιστά και να μην την φοβηθείτε ούτε σχεδιαστικά, αλλά ούτε και χρωματικά. Τολμήστε τα έντονα χρώματα, φτιάξτε αναπάντεχες αντιθέσεις και υπογραμμίστε την μοναδικότητα του χαρακτήρα σας και της κουζίνας, άλλωστε αυτές είναι και οι λεπτομέρειες που κάνουν έναν χώρο πραγματικά ξεχωριστό και πραγματικά δικό μας.

ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΟΡΤΑΚΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η κουζίνα είναι το πιο πολυάσχολο δωμάτιο του σπιτιού. Για αυτό θέλουμε να τη σχεδιάζουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

Η ΑRTICON  προσφέρει απόλυτη ελευθερία επιλογής: μπορείτε να διαλέξετε από μια μεγάλη γκάμα από χρώματα, φινιρίσματα και υλικά και να τα συνδυάσετε όπως προτιμάτε. Η ποικιλία των λύσεων που είναι πολύ μεγάλη, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την έμπνευσή μας,  μάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μαζί την κουζίνα των ονείρων σας.

Υλικά και Φινιρίσματα

 Ξύλο – Ξύλινες πόρτες επεξεργασμένες  έτσι ώστε να διατηρούν τα ζεστά και διακριτικά γνωρίσματα τους με την πάροδο του χρόνου.

Laminato    Για πόρτες και πάγκους εργασίας. Συνθετικό υλικό υψηλής πίεσης (HPL) το  οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε κάθε είδους κατάσταση της κουζίνας: εκδορές, κραδασμούς, λεκέδες, θερμότητα, διάφορες ουσίες. Κατασκευάζονται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό στάνταρ ΕΝ 438.

Λιγότερο ανθεκτικό είναι το laminato CPL, χωρίς όμως να έχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα

Γυαλί – Σκληρυμένο με απόλυτη ασφάλεια, σύμφωνα με την προδιαγραφή UNIEN 12150-1:2001. Υπερ ανθεκτικό και αν σπάσει κατά λάθος γίνεται μικρά κομμάτια χωρίς κίνδυνο.

Ατσάλι – Ανοξείδωτο ατσάλι: για πόρτες και πλαίσια, πλαϊνά, πάγκους και αξεσουάρ

Polumerico  – εσωτερικά υπάρχει υλικό MDF με επικάλυψη μεμβράνης polumerico, οι άκρες είναι κολλημένες με μια ειδική πολυουρεθaνική κόλλα που μειώνει οποιεσδήποτε αποκολλήσεις λόγω θερμότητας και υγρασίας.

 Βαφές – Οι βαφές που χρησιμοποιούνται δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη ή βαρέα μέταλλα όπως χρώμιο, μόλυβδο και όλα τα άλλα μέταλλα που αναφέρονται στο μέρος 3 της Ευρωπαϊκής προδιαγραφής ΕΝ 71.

Eπικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε τις προτάσεις μας.

Η δραστηριότητα του Ομίλου Articon ξεκίνησε το 1988 από τον Αρχιτέκτονα Μανώλη Ξενάκη με αντικείμενο τις αρχιτεκτονικές μελέτες, τις μελέτες εσωτερικού χώρου, τις διακοσμήσεις επαγγελματικών χώρων καθώς και τον σχεδιασμό επίπλων και επίπλων κουζίνας

Επικοινωνία

Copyright © 2021 Κατασκευή ιστοσελίδας: LikeNet