Ντουλάπα υπνοδωματίου - Συμβουλές για τη σωστή επιλογή | ARTICON
Ντουλάπα

Η ντουλάπα σε ένα σπίτι αποτελεί τον αποθηκευτικό του χώρο και είναι από τα βασικά πράγματα που κοιτάμε σε ένα δωμάτιο. Η επιλογή, λοιπόν, της κατάλληλης ντουλάπας σε ένα υπνοδωμάτιο είναι πολύ σημαντική. Τα κριτήρια επιλογής μίας ντουλάπας είναι ο τρόπος που ανοίγουν και το design τους.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος ανοίγματος μίας ντουλάπας είναι είτε προς τα έξω με απλούς μεντεσέδες είτε με συρόμενο μηχανισμό όπου η ντουλάπα ανοίγει παράλληλα. Το αν θα επιλέξουμε ανοιγόμενη ή συρόμενη ντουλάπα, λοιπόν, εξαρτάται από το γούστο και την αισθητική μας. Ή μήπως όχι;

Ανοιγόμενες ή συρόμενες ντουλάπες;

Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας παίζει και η…  ευκολία. Καλό θα ήταν, δηλαδή, να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη κι όχι να τη δυσκολεύουμε.

Έτσι, δεδομένου ότι οι ντουλάπες τοποθετούνται είτε στα πλάγια του κρεβατιού είτε στα πόδια, πρέπει να κοιτάξετε αν υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορεί να ανοίγει με ευκολία μία ανοιγόμενη ντουλάπα. Αν ο χώρος είναι περιορισμένος, τότε μία ανοιγόμενη ντουλάπα θα εμποδίζει κατά το άνοιγμά της. Ίσως ακόμα και να χτυπάει στο… κομοδίνο του κρεβατιού.

Επομένως, η λύση της ανοιγόμενης ντουλάπας θα πρέπει να απορριφθεί, όσο κι να σας αρέσει σαν επιλογή. Η συρόμενη ντουλάπα σε μία τέτοια περίπτωση είναι αυτό που πρέπει να επιλέξετε και να τοποθετήσετε. Μάλιστα αν το ύφος και το στιλ του υπνοδωματίου σας είναι πιο μοντέρνο και minimal, τότε η συρόμενη ντουλάπα είναι ίσως η καλύτερη επιλογή, καθώς το ύφος της είναι επίσης μοντέρνο.

Ο συνδυασμός σχεδιασμού και λειτουργίας είναι αυτό που θα κάνει τη ντουλάπα σας εντυπωσιακή και λειτουργική ταυτόχρονα. Οι λαβές, η εγκατάσταση καθρέφτη στο φύλλο της ντουλάπας και διάφορα άλλα, είναι μερικά επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία.

Αντίθετα, αν το υπνοδωμάτιο είναι μεγάλο και υπάρχει αρκετός χώρος, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην επιλογή μίας ανοιγόμενης ντουλάπας. Ιδιαίτερα αν είσαστε περισσότερο του πιο νεοκλασικού ύφους κι όχι τόσο του μοντέρνου και minimal, υπάρχουν πολλά σχέδια και χρώματα σε ανοιγόμενες ντουλάπες.

Διαρρύθμιση ντουλάπας υπνοδωματίου

Το δεύτερο στάδιο είναι η διαρρύθμιση της ντουλάπας που θα επιλέξετε να έχετε. Ασχέτως αν πρόκειται για ανοιγόμενη η συρόμενη, ο χώρος για τα πράγματά σας πρέπει να είναι επαρκής. Σκεφτείτε, λοιπόν, αν χρειάζεστε ψηλά ή πιο κοντά ερμάρια (ψηλά για φορέματα και παλτά, κοντά για πουκάμισα και παντελόνια), βαθιά ή ρηχά συρτάρια (για κλινοσκεπάσματα βολεύουν τα βαθιά συρτάρια, ενώ για ρούχα τα ρηχά) ή ακόμα κι αν χρειάζεται να βάλετε εσωτερικό φωτισμό στη ντουλάπα αν δεν φωτίζεται αρκετά και δεν μπορείτε να βρείτε τα ρούχα σας.

Η δραστηριότητα του Ομίλου Articon ξεκίνησε το 1988 από τον Αρχιτέκτονα Μανώλη Ξενάκη με αντικείμενο τις αρχιτεκτονικές μελέτες, τις μελέτες εσωτερικού χώρου, τις διακοσμήσεις επαγγελματικών χώρων καθώς και τον σχεδιασμό επίπλων και επίπλων κουζίνας

Επικοινωνία

Copyright © 2021 Κατασκευή ιστοσελίδας: LikeNet