Διακόσμηση εσωτερικού χώρου | ARTICON - Έπιπλα Κουζίνας
Διακόσμηση

Θέλεις να διακοσμήσεις το σπίτι σου και το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό; Καλύτερα, τότε, να εμπιστευτείς μία ομάδα ειδικών στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου.

Πολλές φορές αγοράζουμε κάτι γιατί απλά, μας αρέσει, αλλά γυρνώντας σπίτι βλέπουμε ότι τελικά είτε δεν ταιριάζει στο ύφος του σπιτιού μας είτε οι διαστάσεις είναι διαφορετικές από εκείνες που νομίζαμε.

Έτσι λοιπόν, με τη συμβουλή των ειδικών, τέτοιου τύπου λάθη σίγουρα θα αποφευχθούν. Το μάτι του ειδικού είναι αυτό που καταλαβαίνει γρήγορα και άμεσα τι ταιριάζει στον χώρο, ανάλογα με τα χρώματα ή τον φωτισμό, αλλά ακόμα και ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη διακόσμηση γραφείου. Η διακόσμηση του επαγγελματικού χώρου είναι κάτι σημαντικό, καθώς αποτελεί την πρώτη εντύπωση αυτών που εισέρχονται στο γραφείο. Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση οι ειδικοί αποτελούν βασική προϋπόθεση για ένα σωστό, επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το σπίτι, αν θέλετε να το διακοσμήσετε μόνοι σας, είτε γιατί το budget είναι συγκεκριμένο είτε γιατί απλά θέλετε να το αναλάβετε εσείς, τότε δείτε κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε βασικά λάθη.

Βάψιμο τοίχων

Αποφύγετε να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας πριν αγοράσετε τα έπιπλα και τα διάφορα διακοσμητικά. Το βάψιμο των τοίχων πρέπει να γίνει τελευταίο. Πολλές φορές ξεκινάμε από το βάψιμο των τοίχων, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι προτιμότερο η επιλογή των χρωμάτων να γίνεται τελευταία, ανάλογα με τα έπιπλα που έχουμε επιλέξει. Επομένως, αφού υπάρχουν τα έπιπλα και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, τότε πρέπει να γίνει και το βάψιμο, ώστε να υπάρχει μία συνοχή και να αποφευχθούν άσκοπες αγορές.

Δώστε «ανάσα» στα έπιπλα

Μην κολλάτε τα έπιπλα στον τοίχο. Δώστε λίγο χώρο να «αναπνεύσουν». Αν και οι περισσότεροι έχουν την τάση να τοποθετούν τα έπιπλα κολλητά στον τοίχο, όπως για παράδειγμα τον καναπέ, εσείς προτιμήστε να τα τοποθετήσετε πιο κεντρικά, με ένα ωραίο χαλί από κάτω και ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δίπλα.

Διακοσμητικά στοιχεία

Όπως είναι προτιμότερο να αγοράσετε πρώτα τα έπιπλα και μετά να βάψετε τους τοίχους, έτσι είναι, επίσης, προτιμότερο να αγοράσετε τα έπιπλα και μετά να προχωρήσετε στην αγορά των διακοσμητικών στοιχείων, τα οποία θα αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας. Είναι σημαντικό να βάλετε στοιχεία από την προσωπικότητά σας σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, διαφορετικά θα έχετε το αποτέλεσμα… «βιτρίνα».

Δώστε βάση στον φωτισμό

Είναι, επίσης, σημαντικό σε ένα σπίτι να έχει σωστό φωτισμό. Αν δεν υπάρχει πολύ φυσικό φως από μεγάλα παράθυρα και μπαλκονόπορτες, τοποθετήστε σωστά τα φωτιστικά σας,  είτε είναι κρεμαστά είτε δαπέδου. Μπορείτε για παράδειγμα, να τοποθετήσετε ένα κρεμαστό φωτιστικό ένα μόλις μέτρο –κι όχι πιο ψηλά– πάνω από την τραπεζαρία σας. Είναι αρκετά ψηλά για να φωτίζει την ώρα του δείπνου και αρκετά χαμηλά για να δώσει άλλη ατμόσφαιρα στον χώρο.

Η δραστηριότητα του Ομίλου Articon ξεκίνησε το 1988 από τον Αρχιτέκτονα Μανώλη Ξενάκη με αντικείμενο τις αρχιτεκτονικές μελέτες, τις μελέτες εσωτερικού χώρου, τις διακοσμήσεις επαγγελματικών χώρων καθώς και τον σχεδιασμό επίπλων και επίπλων κουζίνας

Επικοινωνία

Copyright © 2021 Κατασκευή ιστοσελίδας: LikeNet