Ανακαίνιση κουζίνας: ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΚΛΑΣΙΚΟ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΤΙΛ;
Ανακαίνιση κουζίνας

Θέλετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας, αλλά δεν ξέρετε ποιο στιλ και ύφος είναι αυτό που σας ταιριάζει; Αν και οι επιλογές σας είναι πολλές, ας δούμε τρία διαφορετικά και πιο διαδεδομένα στιλ επίπλων κουζίνας, για να την κάνετε όσο πιο εντυπωσιακή γίνεται την ανακαίνιση κουζίνας.

 Μοντέρνο και τολμηρό!

Αν θέλετε η κουζίνα σας να είναι μοντέρνα, πρέπει να επιλέξετε και μοντέρνα έπιπλα κουζίνας. Οι λείες, ομοιόμορφες γραμμές στα ντουλάπια, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά μίας μοντέρνας κουζίνας. Μπορείτε ακόμα και να επιλέξετε να τοποθετήσετε ντουλάπια στα οποία δεν θα υπάρχουν… λαβές, ώστε να δίνουν μια ήρεμη και ενιαία εικόνα στον χώρο. Αποχρώσεις του γκρι, το άσπρο ή ένα έντονο χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας σας, όπως είναι το κόκκινο ή το κίτρινο, είναι κάτι ακόμα που μπορείτε να τολμήσετε.  Ένας πάγκος με τα κατάλληλα σκαμπό αντί για τραπέζι κουζίνας με καρέκλες, είναι επίσης κάτι που μπορεί να βρείτε ενδιαφέρον. Να θυμάστε ότι στο μοντέρνο στιλ, το μινιμαλιστικό στοιχείο είναι σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι όσο λιγότερα… τόσο το καλύτερο!

Κλασικό και elegant!

Αν θέλετε να δώσετε ένα στιλ πιο κλασικό στην κουζίνα σας, τότε σίγουρα θα παίξετε με τις υφές. Τα ντουλάπια της κουζίνας σας θα είναι με λαβές και σχέδια, όχι λεία και ενιαία όπως είναι στα μοντέρνου τύπου έπιπλα κουζίνας. Προτιμήστε το χρώμα του ξύλου, το κερασί, το καρυδί ή το άσπρο. Τοποθετήσετε (αν σας το επιτρέπει ο χώρος) ένα τραπέζι κουζίνας ίδιου ύφους. Σε συνδυασμό με κλασικού τύπου διακοσμητικά στοιχεία στα ράφια της κουζίνας σας (π.χ. τσαγερά, παλιά πιάτα για διακοσμητική χρήση κλπ.) ή στον τοίχο, θα έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

 Διαχρονικό για… πάντα!

Το διαχρονικό στιλ επίπλων κουζίνας είναι κάτι που πολλοί προτιμούν και στο οποίο πολλοί καταλήγουν. Πρόκειται για ένα πάντρεμα στοιχείων κλασικού και μοντέρνου ύφους. Δηλαδή, οι αποχρώσεις που θα επιλέξετε, αν θέλετε να έχετε ένα διαχρονικό στιλ στην κουζίνας σας, θα είναι στο χρώμα του ξύλου, το άσπρο, το γκρι και τις παλ αποχρώσεις. Καλό θα είναι να αποφύγετε τα έντονα χρώματα στα ντουλάπια σας, όπως το κόκκινο ή το μαύρο.  Μπορείτε να έχετε ντουλάπια είτε με σχέδια στην επιφάνειά τους, είτε λεία και επίπεδα. Για να έχετε το διαχρονικό ύφος καλύτερα να έχετε λαβές τύπου inox. Δώστε σημασία στον πάγκο εργασίας της κουζίνας, ώστε να είναι ανθεκτικός και βολικός, ενώ η επιλογή αν θα έχετε τραπέζι κουζίνας με καρέκλες ή νησίδα με σκαμπό με ξύλινα πόδια, για παράδειγμα, είναι θέμα γούστου, χώρου και οικονομικής δυνατότητας.

Όποια κι αν είναι η αρχική σας σκέψη για την ανακαίνιση κουζίνας του σπιτιού σας, εμπιστευτείτε τους ειδικούς, οι οποίοι θα μπορέσουν να σας λύσουν τις απορίες και να σας συμβουλέψουν, ανάλογα το ύφος που εσείς θέλετε, τον χώρο που διαθέτετε και φυσικά τον προϋπολογισμό σας!

Η δραστηριότητα του Ομίλου Articon ξεκίνησε το 1988 από τον Αρχιτέκτονα Μανώλη Ξενάκη με αντικείμενο τις αρχιτεκτονικές μελέτες, τις μελέτες εσωτερικού χώρου, τις διακοσμήσεις επαγγελματικών χώρων καθώς και τον σχεδιασμό επίπλων και επίπλων κουζίνας

Επικοινωνία

Copyright © 2021 Κατασκευή ιστοσελίδας: LikeNet